Browsing by Author "Чохань, М. І."
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Напівпровідникові резистивні сенсори для моніторингу якості харчових продуктів(Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008) Ціж, Б. Р.; Чохань, М. І.; Портаж, Ю. Р.; Аксіментьєва, О. І.Для моніторингу якості харчових продуктів під час їх зберігання і переробки запропоновано використання сенсорних матеріалів на основі органічних напівпровідників, зокрема пентацену, фталоціаніну кобальту та кобальт хлориду, а також органічного барвника – метилового червоного). Встановлена їх чутливість до дії газів різної природи, а саме: аміаку та етанолу, виділення яких може відбуватись при зберіганні харчових продуктів. For monitoring of the food products quality during their preservation and procession an application of the sensor materials based on organic semiconductors such as pentacene, phthalocyanines of cobalt and cobalt chloride also as organic dye – methyl red have been proposed. It is shown their sensitivity to action of the gas by different nature, namely – ammonium and ethanol, evaporated during the preservation of the food production.Item Чутливі елементи керамічних сенсорів газів на основі Іп2О3 та SNO2 для аналізу якості продуктів харчування(Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004) Черпак, В. В.; Чохань, М. І.; Нуцковський, М. С.; Ставровська, О. Г.Наведено дані про вміст газів в харчових продуктах в процесі зберігання, а також наведено приклади таких видів сенсорів , які чутливі до цих газів. The data about gas concentration on foodstuff during the conservation and the examples of sensors type sensitive to gas are presented.