Browsing by Author "Kichura, D. B."
Now showing 1 - 4 of 4
- Results Per Page
- Sort Options
Item C9 Fraction inverse emulsion oligomerization conditions and characteristics of petroleum resins correlation(Видавництво Львівської політехніки, 2021-03-16) Субтельний, Р. О.; Кічура, Д. Б.; Костюк, Р. Р.; Данилів, А. А.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Kichura, D. B.; Kostiuk, R. R.; Danyliv, A. A.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityДосліджено виробництво нафтополімерних смол за допомогою низькотемпературної зворотної емульсійної коолігомеризації фракції С9 рідких побічних продуктів піролізу дизельного палива. Встановлено, що визначальними факторами частки С9 зворотної емульсійної олігомеризації є тривалість реакції, концентрація емульгатора та фазове співвідношення. Розраховано кореляцію виходу та фізико-хімічних характеристик олігомерів. Запропоновано множинну лінійну регресію виходу олігомеру залежно від основних значущих параметрів процесу олігомеризації у зворотній емульсії.Item Одержання карбоксилвмісних олігомерів на основі фракцій С5 рідких продуктів піролізу(Lviv Politechnic Publishing House, 2018-02-26) Кічура, Д. Б.; Дзіняк, Б. О.; Kichura, D. B.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”Запропоновано процес олігомеризації ненасичених вуглеводнів фракцій С5 рідких продуктів піролізу у присутності термічно стійкого пероксидного ініціатора. Фракція С5 містить цінні ненасичені сполуки, які мають високу реакційну здатність й легко піддаються олігомеризації. Встановлено залежність виходу та фізико-хімічних характеристик синтезованих на основі диалілфталату олігомерів від концентрації ініціатора, температури і тривалості процесу.Item Одержання фенольних сполук з вторинних продуктів виноробства(Lviv Politechnic Publishing House, 2020-02-21) Кічура, Д. Б.; Субтельний, Р. О.; Дзіняк, Б. О.; Kichura, D. B.; Subtelnyi, R. O.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityДосліджено процес вилучення фенольних сполук з різних сортів винограду із використанням екстрагентів різної концентраційної міцності. Показано можливість застосування вичавок різних сортів винограду для одержання фенольних сполук, що мають біологічну цінність. Відходи виноградарства, придатні для подальшого використання з метою вилучення цінних фенольних антиоксидантних біологічноактивних речовин, за належного застосуванні підвищуватимуть конкурентоспроможність виноробної галузі.Item Сучасний погляд на технохімічний контроль продукції виноробства(Lviv Politechnic Publishing House, 2019-02-28) Кічура, Д. Б.; Никулишин, І. Є.; Дзіняк, Б. О.; Kichura, D. B.; Nykulyshun, I. E.; Dzinyak, B. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityЗгідно із сучасними поглядами, забезпечення належного контролю винограду, виноматеріалу й вина незалежно від врожайності, умов року врожаю має гарантувати виробник та система забезпечення поетапного контролю на кожній ділянці виробництва. Наведено узагальнені результати методологічних розробок, запропоновані на основі існуючих методик для покращення якості оцінки виноматеріалів та вин. Методологічне забезпечення технохімічного контролю включає фізичні та хімічні показники та діапазони їх змін, методи їх аналізу та моніторинг якості продукції, науково-аналітичну інформацію. Для кожного етапу технохімічного контролю запропоновано критерії оцінювання якості виноматеріалів та готової продукції – вина. Для належного технохімічного контролю використовують інструментальні (фізичні та фізико-хімічні) та хімічні аналітичні методи досліджень. У результаті багаторічних досліджень система технохімічного контролю продукції виноробства дозволяє провести поетапний моніторинг кожної стадії виробництва й гарантувати якість отриманого вина.