Browsing by Author "Pokhodylo, Yevhen"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Characteristic express checking of admittance measurement units for cyber-physical systems(Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2016) Yatsuk, Vasyl; Pokhodylo, Yevhen; Bubela, Tetiana; Yatsuk, Yurii; Lviv Polytechnic National UniversityMeasurement of RLC-parameters of objects non-electric nature (for example, biological, agricultural, environmental, etc.) with high metrological characteristics is an essential element for building a cyber-physical systems analytical purposes. The reliability of the measurement results of the equipment can be provided only by periodic metrological control over the exploitation conditions. Traditionally analytical RLC-meters are calibrated by means of standard samples and it leads to significant problems in their metrological assurance and complicates whole procedure. It is suggested to make operating check of admittance measurement units metrological characteristics by use of intelligent devices based on code-controlled measures. Critical analysis of available approaches for measures creation was carried out and an admittance codecontrolled measure scheme based on active simulators was designed. The mathematic model for measuring transfer function, analytical devices calibration process and advantages of the operating check based code-controlled measure was presented too.Item Ідентифікація свіжого та розмороженого м’яса методом імпедансної спектроскопії(Видавництво Львівської політехніки, 2019-02-28) Походило, Є. В.; Флюнт, Н. Б.; Pokhodylo, Yevhen; Flunt, Nazar; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityУ роботі запропоновано спосіб ідентифікації свіжого та розмороженого м’яса методом імпедансної спектроскопії. Для цього вимірюють реактивні складові імпедансу або адмітансу на двох фіксованих частотах вибраного частотного діапазону для певного виду м’яса та аналізують отримані значення. Якщо значення реактивної складової імпедансу зростає, а значення реактивної складової адмітансу знижується із збільшенням частоти, то м’ясо ідентифікується як таке, що хоча б раз заморожувалося. Якщо ж навпаки, то м’ясо ідентифікують як свіже.