Browsing by Subject "brand"
Now showing 1 - 20 of 22
- Results Per Page
- Sort Options
Item Region rebranding technologies(Видавництво Львівської політехніки, 2013) Kolesnycka, NataliaThe purpose of this paper is to highlight concepts of rebranding and its technologies. The author believes that rebranding is the reflection of branding process that essentially the same thing. Actually author tries to show this in her work.Item Social media as an element in the communication process of brands(Видавництво Львівської політехніки, 2017-06-20) Бучинська, Н.; Buczyńska, Natalia; Університет ім. Марії Кюрі-Склодовської, м. Люблін (Республіка Польща); Maria Curie-Skłodowska UniversityСередовище гіпермедіа виразно змінило сьогодні форму і характер маркетингової комунікації. Нові технології, основані на інформації, створюють і використовують цю інформацію, а також є основою створення характерного елемента сучасного, швидко зростаючого ринку. Ера технологій стала фактором розвитку сучасного маркетингу та його інструментів. Доступ до мережі Інтернет надав багато можливостей пошуку джерел інформації та обміну знаннями між людьми з різних частин світу. Соціальні медіа можуть стати привабливою альтернативою у реалізації комунікаційної стратегії. Ефективність зв’язку залежить від ринкової позиції і переговорної сили сучасних підприємств та їхніх брендів.Item Дизайн просторів для презентації модних колекцій(Національний університет "Львівська політехніка", 2021) Квасниця, Роксоляна Богданівна; Національний університет "Львівська політехніка"У дослідженні систематизовано та поглиблено сучасні знання про дизайн презентаційних просторів для модних колекцій одягу та аксесуарів. На підставі аналізу системної моделі просторів для презентацій модних колекцій вони вперше комплексно розглянуті стосовно функціонального зонування, предметного наповнення, аудіовізуальних ефектів та супровідної діяльності. У дослідженні визначено комплекс чинників, що впливають на організацію та дизайн презентаційних просторів, сформовано поняття «класи дизайну презентаційних просторів», запропоновано принципи їх дизайну та удосконалено методику їхнього проектування. Матеріал дослідження доповнює лекційні курси з історії та теорії дизайну, а результати роботи можна використати у міських програмах при проведенні тижнів моди та у дизайні презентаційних просторів для модних колекцій. В исследовании систематизированы и углубленны современные знания о дизайне пространств для презентации модных коллекций одежды и аксессуаров. С помощью системной модели пространств для презентаций модных коллекций впервые комплексно рассмотрены аспекты функционального зонирования, предметного наполнения, аудивизуальных эффектов и сопроводительной деятельности. Исследованием определен комплекс факторов, влияющих на организацию и дизайн презентационных пространств, сформировано понятие «классы дизайна презентационных пространств», предложены принципы их дизайна и усовершенствована методика их проектирования. Материал исследования дополняет лекционные курсы по истории и теории дизайна, а результаты работы можно использовать в городских программах при проведении недель моды и в дизайне презентационных пространств для показов модных коллекций. The given research deepens and systemizes modern knowledge about the design of demonstration spaces for fashion shows. The relevance of this research is stipulated by the fact that the fashion stage being not only a narrow segment of designers’ activity but also a wider area of cultural study have never been considered in scientific research before. The accumulated material and overall experience in designing stages haven’t been analyzed and properly arranged in the corresponding literature. This thesis aim is to lay down principles and to improve methods of the stage design for fashion shows. The object of the research is the stage for the fashion collections shows. The topics of the research are components, principles and methods of the stage design for fashion collections shows. The scientific novelty of the obtained results lies in the fact that it comprehensively analyzed spaces for demonstrating the fashion collections from an aspect of subject content, defined the set of causes that affect the organization and design of the demonstration spaces, formed a systematic model of space for demonstrations and it was analyzed, developed a concept of «demonstration space design classes» and formed principles of its design. Section 1 «The theoretical and methodical background of the research» analyses the state of the topic research on the stage design for fashion collections shows, traces the evolution of the demonstration spaces, as well as presents the study methods. Since the process of the demonstration spaces design is considered comprehensive, it stipulated the need to research a great amount of literature that was divided into several information blocks for convenience purposes. The research analyses the process of establishment of the demonstration spaces as a separate design object. In particular, it divides the fashion evolution and formation of the subject-spatial environment for fashion collections shows into four stages. Based on the researched material, the thesis formulates a systematic model of the research object which is demonstration space. Presenting the demonstration spaces as a system let us define the elements and their subsystems: functional and spatial organization of the demonstration spaces; subject content of the demonstration spaces; audio-visual effects; accompanying activities in the organization of fashion shows. These elements and subsystems became a foundation for the research structure. Section 2 «Factors affecting the design of the spaces for demonstrations» analyses the factors defining the design of the demonstration spaces, namely it analyses types of fashion brands, examined stages for fashion collection shows as well as formats of fashion shows. It was figured out that every type of fashion brand requires designing a different kind of show spaces, fashion shows at these events are held in two formats: formal (conventional) or informal (conceptual). The research considers separately regulatory grounds and safety procedures for designing the show spaces. Since the demonstration spaces for fashion shows should host a large number of people (viewers, models, administration and maintenance staff, etc.) they should be designed in line with the current state construction norms to ensure operational safety. Section 3 «Systematization and design components of stages for fashion shows» considers components of a stage design draft in line with a system model. It determines the relation between types of fashion brands and fashion shows formats as well as the quality of a stage design that has been described with the term «A stage class in the research. The research defined four classes of stages «Luxe» class (for a from-couture category), «Premium» class (for pret-a-porter de luxe and pret-a-porter), «Medium» class for diffusion lines, bridge lines, high-end and utilitarian brands, and «Economy» class for budget brands. The higher the class of a stage design, the more exclusive and expensive solutions are. The stage is defined by some certain design characteristics. These characteristics are formed by such components as a stage location, its topology and dimensions. The research defines three major schemes of functional zoning of a stage. The section also analyses and sets requirements for creating design decorations. It considers audio and visual effects and their functional meaning in a stage design. It shows the importance of a fashion collection show within a PR strategy and its functions, components, and goals and also it formed objectives of a PR strategy. Section 4 «Principles and methods of stage design for fashion shows» summarizes the thesis research. It established two groups of principles of a stage design for fashion shows: generic and specific ones. Application of these principles will ensure the top quality of a stage that will meet high esthetic requirements and also will be comfortable and safe. The process of organizing a show contains three phases which are: design, technical, and completion. The section provides a method for the stage design which should include the following four stages: preparatory, research, design, and technical. The given method can be fairly applied for designing stages of any class. The distinction only lies in the originality of a concept, cost of subject content, uniqueness of technical means, etc. The research sets major vectors of development of the stage design for fashion shows.Item Диференціація торговельних марок на основі їх національної ідентичності(Видавництво Львівської політехніки, 2014) Решетнікова, І. Л.; Решетнікова, Г. С.Узагальнено теоретичні підходи щодо можливості використання національної ідентичності бренда для просування продукту на глобальних ринках. Досліджено сприйняття образу Франції та глобальних марок з французькою ідентичністю українськими споживачами і те, наскільки сумісний “культурний каркас” товарів і марок із сильною французькою ідентичністю із культурними цінностями і традиціями українців. Визначено, для яких товарних категорій доцільно застосовувати розширення “території марки “Франція”. Розроблено рекомендації щодо просування французьких товарів на український ринок. Generalized theoretical approaches concerning a possibility of using the national identity of a brand to promote a product on the global markets. The perception of the image of France and of the global brands with a French identity by the Ukrainian consumers is studied, along with the appropriateness of a cultural framework of products and brands with a strong French identity and Ukrainian cultural values and traditions. The product categories favorable for a brand territory extension are defined for such brand as “France”. The recommendations for bringing the French products on the Ukrainian market are elaborated.Item Дослідження еволюції поняття “бренд” в контексті розвитку суспільства(Видавництво Львівської політехніки, 2018-02-26) Боєнко, О. Ю.; Донецький національний університет імені Василя СтусаСтаття присвячена визначенню етапів еволюції концепту “бренд”, виділенню його сучасних рис, основних переваг, які бренд потенційно надає споживачам. Надано авторське бачення еволюції поняття “бренд” через призму розвитку суспільства, відповідно до якої побудовано піраміду ускладнення характеристик товарів від товарів з яскраво вираженими матеріальними рисами до товарів з особливими рисами, націленими на конкретного споживача. Проаналізовано рейтинг брендів Forbes 2018 року та визначено найуспішніші бренди за даний період. Проведено порівняння з найуспішнішими галузями України відповідно до рейтингу Forbes. Структуровано сучасні риси бренду як явища та брендингу як процесу, а також виділено основні переваги, які отримують споживачі, купуючи брендові товари.Item Дослідження можливостей франчайзингу як чинника інтеграції української економіки у світове господарство(Видавництво Львівської політехніки, 2011) Домарадзька, Г. С.; Гладун, Т. М.Досліджені можливості франчайзингу як чинника інтеграції української економіки у світове господарство. Розроблено алгоритм оцінювання привабливості франшиз та здійснено порівняльну оцінку конкретних франчайзингових пропозицій. Зроблено висновки про можливість практичного застосування отриманих результатів та рекомендацій. Possibilities of franchising are investigated as a factor of integration of the Ukrainian economy in the world economy. The algorithm of evaluation of attractiveness of deductibles is worked out and the comparative estimation of concrete franchising suggestions is carried out.Conclusions about the possibility of practical application of the received results and recommendations are drawn.Item Ефективність франчайзингу як форми організації ресторанного бізнесу(Видавництво Львівської політехніки, 2016) Чорій, М. В.Розглянуто чинники та етaпи стaновлення фрaнчaйзингових відносин у сфері ресторaнного бізнесу. Окреслено тенденції розвитку фрaнчайзингу як зовнішньо- економічного партнерства. Сформовано переваги та недоліки франчайзингових мереж на рівні франчайзера та франчайзі. Виділено організаційні форми та види франчайзингу у ресторанному бізнесі України. Згруповано чинники, що стримують розвиток франчайзингу в Україні. Modern trends in the economy and tourism allow us to say that the restaurant services market is quite attractive for investments. One of the methods of investing is franchising, which is not only possible to start a business, but also to raise the class of the restaurant, improve the enterprise management level and improve the quality of services provided. Franchising is a form of cooperation between legally and financially independent entities (companies and/or individuals) in which one party (the franchisor), having a successful business, a well-known trademark, know-how, trade secrets, goodwill and other intangible assets, allows another part (the franchisee) to use this system on agreed terms. Today in the Ukrainian economy for the franchise there are hundreds of Ukrainian and foreign enterprises. One of the three leaders is the restaurant business. Franchising is a very specific method or the way of distribution of goods or services, which offers entrepreneurs a short path to growth, as they get ready. Franchise package for the catering industry is a business structure with a specific concept, product range, services that allow you to organize business activities with minimal risk. Franchisees gets not only the right to sell the goods (services) and the methodology of sales or the provision of services, but also the whole concept of doing business (from the restaurant decoration, personnel uniforms, service delivery methods, customer service, training of the personnel to the recommendations for promotion and marketing). Franchising as a form of business organization is becoming increasingly popular, despite the opposition of negative factors. The latter include the relative political instability, the changing legal framework and shortcomings of the legal framework of franchising. At the level of franchisors a shortage of professional franchisees, who have the necessary knowledge, skills and experience in the restaurant business; the complexity of the strategic management of the network; the risk of damaging the brand , reducing its reputation because of poor quality work of franchisee, violations of standards of quality of service are much concerned. At the level of the franchisee the difficulty in obtaining benefits from franchising is related to the insufficient amount of equity capital; the reluctance of the limitations of actions by the franchisor; with a lack of awareness regarding aspects of franchising; a high level of risk for business creation in the regions of Ukraine, where the level of competition is lower, but the level of incomes is significantly low er than in the capital. The franchisee require the franchisee to more detailed documents and more real help in organization and business development, increase of efficiency of advertising activity. On the other hand, there are factors of positive action. Entrepreneurial activity is characterized by the ability to take risks, to use adverse factors in favor of the case. Therefore, we can state the fact that for the development of franchising, as a form of organization of restaurant business in Ukraine, there are objective conditions. There are also a number of diverse ideas and projects that can be implemented in the framework of franchising. The neutralization, constraint to the active introduction of franchising ,will enhance the benefits of this progressive form of business organization.Item Застосування брейдингу: переваги і недоліки(Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009) Білан, О. В.Досліджено відмінності та дотичність категорій “бренд”, “торгова марка”, “товарний знак”, “фірмовий знак” з метою субординації їх змістових значень. Виявлено чинники зовнішнього та внутрішнього середовища, що чинять синергетичний вплив на результати впровадження брендингу вітчизняними підприємствами. Індентифіковано вплив брендингу на споживачів і суспільство загалом. It is investigational difference and similarity categories of “brand”, “trade mark”, “commodity sign”, “logo” with the purpose of deference to rank of them semantic values. Found out the factors of external and internal environment, which render synergistically influence on the results of introduction of branding domestic enterprises. Identification influence of branding on users and society on the whole.Item Лояльність персоналу як основа управління корпоративною торговельною маркою промислового підприємства(Видавництво Львівської політехніки, 2013) Мішустіна, Т. С.; Філалі Ансарі, Ю. С.Розглянуто теоретичні основи та конкретні напрями управління корпоративною торговельною маркою промислового підприємства на засадах залученості та лояльності персоналу. Показано, що в умовах конкуренції, яка поширюється серед промислових підприємств, як за споживача, так і за кваліфіковану робочу силу з боку вітчизняних та іноземних конкурентів, актуалізується проблема управління та розвитку корпоративних торговельних марок та брендів не тільки в зовнішньому, але й у внутрішньому середовищі. Запропоновано класифікацію співробітників за ступенем залученості та лояльності. На прикладі компанії ІНТЕРПАЙП досліджено лояльність та залученість працівників та надано рекомендації щодо підвищення рівня їх залученості. The article deals with the theoretical foundations and specific directions corporate brand management of industrial enterprises based on engagement and loyalty of staff. It is shown that in a competitive environment that spreads among industrial companies for the consumer as well as for skilled workers of both the domestic and foreign competitors, the more urgent is the problem of managing and developing corporate trademarks and brands are not only external but also internal environment. The classification of employees according to the degree of involvement and loyalty. And the example of a study INTERPIPE loyalty and engagement of employees and provided recommendations to improve employee engagement.Item Методологія формування бренду(Видавництво Львівської політехніки, 2011) Ступак, І. О.Розглянуто поняття бренду, обґрунтовано необхідність формування стратегії створення бренду та наведено основні етапи процесу брендингу. Запропоновано використання технології Brand Mapping для оцінки сприйняття бренду потенційними конкурентами і реальними споживачами та партнерами. In the article the concept of the brand are considered, the necessity of forming a strategy are grounded and basic stages of branding are highlights. Also the use of technology Brand Mapping to assess the perception of the brand relative to competitors' prospects and customers and partners are offered.Item Особливості брендингу підприємств лікеро-горілчаної галузі України(Видавництво Львівської політехніки, 2013) Косар, Н. С.; Кузьо, Н. Є.; Білик, І. І.Досліджено теоретичні засади формування понять брендингу та ребрендингу. Проаналізовано стан ринку горілки та лікеро-горілчаних виробів України та діяльність на ньому ПрАТ “Львівський лікеро-горілчаний завод”. Охарактеризовано стратегію використання товарних марок досліджуваного підприємства. Визначено недоліки політики просування алкогольних виробів ПрАТ “Львівський лікеро-горілчаний завод”, запропоновано заходи ребрендингу для цього підприємства, насамперед у сфері вдосконалення його політики маркетингових комунікацій з використанням “крос-маркетингу”. The theoretical bases of branding and rebranding concepts formations are studied. The state of the market of alcoholic beverages in Ukraine and PJSC “Lviv alcoholic beverage plant” activities on it are analyzed. The strategy of trademarks usage of investigated companies is characterized. The disadvantages of promotion policy of the enterprise are determined and measures for its rebranding are suggested especially in the area of improving its marketing communication policy using “cross- marketing”.Item Проблеми та особливості формування і розвитку бренду України(Видавництво Львівської політехніки, 2010) Марущак, О. Я.; Косар, Н. С.; Білик, І. І.Проаналізовано імідж України у сфері міжнародних відносин з врахуванням зовнішніх та внутрішніх факторів впливу. Розглянуто особливості формування бренду України як країни пострадянського простору із значними економічними проблемами. Наведено приклади брендів та процесів ребрендингу європейських держав. На основі проведеного аналізу сформульовано основні заходи щодо швидкої побудови позитивного бренду України.In article analyzed image of Ukraine in international relations according to external and internal factors influence. The article discusses the features of the brand of Ukraine as a country with significant post-Soviet economic problems. Examples of brands and the rebranding processes of different European nations are used for Ukraine as experience in research. For rapid construction of a positive brand of Ukraine were formed basic solutions of current problems.Item Проблеми та перспективи розвитку українських підприємств на засадах франчайзингу(Видавництво Львівської політехніки, 2012) Домарадзька, Г. С.; Гладун, Т. М.Проаналізовано проблеми та досліджено перспективи розвитку вітчизняних підприємств на засадах франчайзингу. Розроблено послідовність реалізації франчайзингової стратегії. Зроблено висновки про можливість практичного застосування рекомендацій та отриманих результатів. The article deals with the problems and perspectives of development of Ukrainian enterprises on the ground of franchise. The author develops the sequence of applying of the strategy of franchise. The conclusions about the practical usage of the results gained and recommendations are made.Item Регіональні чинники розвитку машинобудування (на прикладі Львівської області)(Видавництво Львівської політехніки, 2010) Домарадзька, Г. С.; Гладун, Т. М.Проаналізовано економічний стан підприємств машинобудівної галузі Львівської області. Визначено найважливіші регіональні чинники розвитку машинобудування Львівщини. Зроблено висновки про можливість практичного застосування отриманих результатів та рекомендацій. Analyzed the economic situation of enterprises of machine building industry in Lviv region. Determined the most important regional factors of engineering in Lviv. Conclusions are done about the possibility of practical application of the results and recommendations.Item Рекомендаційний маркетинг: особливості й перспективи застосування(Видавництво Львівської політехніки, 2005-03-01) Горбаль, Н. І.; Ніценко, Д. О.; Horbal, N. I.; Nitsenko, D. O.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityМаркетингова діяльність підприємств стає все важливішою складовою їх ефективної діяльності, однак, із розвитком технологій традиційні способи просування товарів поступово втрачають свою ефективність, адже більшість людей вже не довіряють рекламі. Проаналізовано сутність і значення інноваційного і перспективного рекомендаційного маркетингу. Наведені статистичні дані засвідчили популярність цього виду маркетингу в сучасному світі. Виділено його суб’єкти та стратегії, сформульовано основні етапи впровадження рекомендаційного маркетингу, а також розглянуто кілька успішних прикладів його впровадження. Наведено ключові тактики рекомендаційного маркетингу, а також підсумовано його переваги та недоліки, що може підвищити ефективність такого неоднозначного виду маркетингу. В цілому ж, рекомендаційний маркетинг необхідний не тільки для збільшення продажу, кількості клієнтів чи доходів, а й для стимулювання компаній до інноваційного розвитку.Item Стратегія просування туристичного бренда країни(Видавництво Львівської політехніки, 2015) Музиченко-Козловська, О. В.З’ясовано місце туристичного бренда у формуванні національного бренда. Визначено складові бренда. Запропоновано алгоритм формування туристичного бренда країни. Проаналізовано наявний туристичний бренд України. Визначено завдання та стратегію туристичного брендингу. Розроблено модель формування стратегії просування туристичного бренда країни та наведено відповідну схему. Детально сформульовано кожен з етапів стратегії просування туристичного бренда країни. Запропоновано показники визначення загального індексу привабливості туристичного бренда країни. The place tourism brand in the formation of a national brand. The composition of the brand. The algorithm of forming brand of tourism country. The existing Ukraine tourist brand. Objectives and strategy of tourism branding. The model of the formation of brand strategy to promote tourism of the country and are an appropriate scheme. Formulated in detail each of the stages of brand strategy to promote tourism of the country. The indexes determine the overall index attractiveness of tourist country brand.Item Тенденції та перспективи розвитку брендингу в умовах євроінтеграційних процесів в Україні(Видавництво Львівської політехніки, 2015) Горбаль, Н. І.; Окань, Л. Ю.; Романишин, С. Б.Розглянуто сутність та значення бренду, особливості брендингу. Досліджено провідні бренди світу та тенденції розвитку брендингу. Проаналізовано основні тенденції розвитку вітчизняного брендингу, особливості та проблеми специфіки застосування брендингу в Україні. Виділено провідні бренди України та тенденції щодо створення сильних брендів українських компаній. Наголошено на важливості брендингу для вітчизняних підприємств в умовах євроінтеграції. Узагальнено ключові міжнародні нормативні акти щодо торговельних марок, зокрема особливості їх реєстрації за кордоном. Висвітлено особливості й переваги для українських підприємств реєстрації марок за Системою охорони торгових марок ЄС. Наголошено на необхідності й проблемах імплементації Україною стандартів ЄС щодо прав інтелектуальної власності. The article examines the nature and role of the brand, branding features and specific. The investigation of the world’s leading brands and branding trends is provided. The basic trends of national branding, features, problems and specific of branding in Ukraine are shown. Ukrainian leading brands and trends of creating strong brands by Ukrainian companies are depicted. The importance of branding for domestic enterprises in the terms of European integration is emphasized. Key international regulations concerning trademarks, including their registration abroad are overviewed. The specific features and advantages for Ukrainian companies of trademarks registration by the EU Community marks system are highlighted. The necessity and problems of implementation of the EU standards on intellectual property rights by Ukraine is stressed. Branding is a systematic, reasonable, balanced process that involves planning and implementation of marketing measures to create a brand, the development of a plan for the transformation of the trade mark into the brand, particularly through the development of an appropriate name, corporate style and design, advertising campaigns, actions to stimulate sales, targeted PR, in order to form the desired associative consumers’ experience. The development of the company’s brand increases the demand for products and its competitiveness, creates awareness among consumers, enhances the company's image, which in turn increases its value. World experience shows that introduction and use of branding by modern enterprises is one of the strategic goals that provides revenue enhancement, increases assets and a value of companies. Today brand is an important element of a company’s assets. However, for most Ukrainian companies branding technologies are still new and unexplored. According to the BrandZ company, which annually conducts studies to determine world’s 100 most valuable brands, the top ten brands during six months of 2015 were: Apple (brand value is 246.99 bln.USD), Google (173,65 bln.USD), Microsoft (115,5 bln.USD), IBM (93,99 bln.USD), Visa (91,96 bln.USD), At&t (89,49 bln.USD) Verizon (86,01 bln.USD), Coca- Cola (83,84 bln.USD), McDonald's (85,7 bln.USD), Marlboro (80,35 bln.USD). Total value of brands in comparison with 2014 has increased by 14%, ensuring companies’ high profitability. Dynamic changes in the brands value in recent years indicate continued development of companies and investments in branding. The most successful European brands in 2014 were: IKEA (brand value is 11.5 bln.USD), Nestle (11.8 bln.USD), Gucci (12.1 bln.USD), Siemens (13.7 bln.USD), HSBC (15.2 bln.USD), L'Oreal (16.9 bln.USD), SAP (19.6 bln.USD), Mercedes-Benz (23.5 bln.USD), BMW (27,9 bln.USD), Louis Vuitton (28 bln.USD). During the last 10 years European brands lost their positions to Chinese companies that have rapidly captured worldwide telecommunications and technology markets. According to the European statistical company development of branding in EU is concentrated mainly in the fields of finances, technology and food industry. Analyzing trends of Ukrainian branding, it should be noted that in the last decade there has been intensification of investments in brand development by the largest companies. Main feature of Ukrainian branding is that companies that are focused on building strong brands, are constantly modifying their products in accordance to the latest innovations, improving products, expanding the product range. National branding development is particularly important in the context of Euro integration processes, which are implemented nowadays and promote both political and economic relations’ improvement between the EU and Ukraine. This will help to expand market shares of Ukrainian manufacturers at the “western market”. In such conditions branding is a key tool in the promotion of domestic products, because with its help Ukrainian producers can quickly adapt to new markets.Item Теоретико-методичні засади туристичного брендингу міста (на прикладі м. Львова)(Видавництво Львівської політехніки, 2015) Музиченко-Козловська, О. В.Визначено місце туристичного бренду у формування національного бренду. Запропоновано визначення понять “туристичний бренд” та “туристичний брендинг”. Наведено передумови розроблення та реалізації стратегічного плану туристичного брендингу міста. Визначено завдання та стратегію туристичного брендингу м. Львова. Запропоновано алгоритм формування туристичного бренду міста. Розроблено модель просування туристичного бренду міста та наведено відповідну схему. Детально сформульовано кожен з етапів стратегії просування туристичного бренду м. Львова. The place of tourism brand in the formation of a national brand. A definition of "tourism brand" and "branding tourism". An prerequisites for development and implementation of the strategic plan of the tourist city branding. Objectives and strategy for tourism branding m. Lviv. The algorithm of formation of tourist brand of the city. The model of promotion of tourist brand of the city and are relevant scheme. Formulated in detail each of the stages of the strategy to promote the tourism brand of. City. The first stage assessment made of the existing brand the city. An existing brand as a logo and slogans identified its shortcomings. Done SWOT-analysis of existing tourist brand of the city and presented the results in a table. The indexes determine the overall index attractiveness of tourist brand of the city. Defined target groups of consumers and expert survey conducted attractiveness of the brand. Lviv. A scale of evaluation. Author determined measures to increase the popularity of the brand. Lviv. Done assessment of the tourism brand. Lviv and the scheme parameters and results. In the second phase determined the content of the tourist brand the city. For this analysis conducted target audience. Defined mission and goals of the tourist brand of the city. The choice of methods tourist city branding. In the third stage plan proposed promotion of tourism brand. Lviv. The measures for the promotion of tourism brand. Lviv. Formulated stages of the network of tourist information centers. Is responsible for the promotion of tourism brand. Lviv. The measures to improve Internet resources of tourism in the city. Lvov. At the fourth stage offered from the plan brand promotion of tourism. Lviv. At the fifth stage defined measures for evaluating the effectiveness of the brand. Lviv.Item Туристичний брендинг: сутність, складові та переваги(Видавництво Львівської політехніки, 2014) Музиченко-Козловська, О. В.З’ясовано сутність понять “бренд”; визначено поняття “бренд міста” та “бренд країни”. Охарактеризовано сутність термінів “брендинг” та “брендинг країни”. Визначено перeдумови розвитку брендингу країни. Визначено особливоств національного брендингу країни. Перераховано цілі створення, параметри формування та оцінювання бренду місту та країни. Розглянуто та пояснено найважливіші складові процесу формування та оцінювання бренду країни. Визначено критерії формування стратегії брендингу. Запропоновано нове визначення поняття “туристичний брендинг”. Пояснюється сутність цієї категорії. Сформульовано переваги туристичного брендингу. Визначено цілі та інструменти, які можна використовувати у туризмі. Наведено визначення поняття стратегічне управління іміджем. Визначено перелік чинників, які впливають на формування іміджу. Наведено перелік візуальних іміджевих стратегій. Визначено місце бренду у формуванні іміджу туристичної території. Запропоновано заходи територіального маркетингу, які доцільно використати у туристичному брендингу. In the article formulates goals and the need to formulate tourism brand city or country. The essence of concepts “brand”; the essence of the concept of “city brand” and “brand ones”. Characterizes the essence of the term “branding” and “branding the country”. Preconditions of branding the country. The features of the national branding of the country. Listed goal of a tourism branding, namely, creating an attractive image of the country; promotion of culture and history features, national mentality etc. country or city where tourism products manufactured or services rendered; creation and consolidation in the mind of the tourist image of the goods or services of the country or city where they are made to maintain the planned sales; increase in profits as a result of the dissemination of information about the unique quality of tourism products and services, which are implemented with the help of an attractive image of their place of manufacture or provision. The parameters of the formation and evaluation of brand and country, including: tourism (attractiveness of the image of the country); people (as potential managers and people as potential friends - social capital of the country); culture and heritage (state symbols and willingness to consume culture of the country, sports); export (country of export and how information about products affect its purchasing power value brands of the country); control (state domestic policy); investment and immigration (the desire to live and work in this country, how prized of education and employment of young people and the labor market in general, the economic situation of the country.) Considered and explained the most important components of brand development and evaluation of the country. Criteria formation branding strategy. A new definition of “tourism branding”, namely tourism branding involves the formation of preferences (tourist attraction) places of tourist destination in the management of image and promotion of tourist attractiveness of the city or the country through tourism brand, which consists of a visual image and slogan. Explained the essence of the term “branding coach”. Formulated benefits of tourism branding, namely the possibility of earning additional income; opportunity to protect products while working with partners; facilitate the choice of the tourist product to the consumer; ability to identify tourism company and its services among tourism products of competitors; facilitate the release of products with new products in adjacent markets; investing in the future. Defined tools that can be used in tourism, including: slogans, themes and positioning; visual symbols; events and activities. We give the definition of strategic image management. The list of factors that affect the image formation. A list of visual image strategies. The place in shaping the brand image of the tourist area: development for the area attractive positioning and image; supply of products and services in an efficient and accessible manner; promotion of attractive and useful qualities territory in order to fully inform users about its benefits. The measures of territorial marketing, which should be used in tourism branding.Item Управління брендами у забезпеченні конкурентоспроможності підприємств(Видавництво Львівської політехніки, 2018-02-26) Ковінько, О. М.; Ковальчук, С. В.; Шевченко, Н. О.; Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ; Хмельницький національний університетРозглянуто завдання, цілі ефективного управління брендом, визначено роль бренд-менеджменту у маркетинговому управлінні. Запропоновано етапи розробки та управління брендом у системі управління маркетинговою діяльністю підприємства. Проведено порівняння визначення “бренд”, подане різними фахівцями в сфері бренд- менеджменту. Обґрунтовано теоретичні аспекти формування ефективного бренду та його місце в стратегічному розвитку підприємства з врахуванням сучасних особ- ливостей введення бізнесу. Визначено етапи процесу розробки та управління брендом. Проаналізовано основні світові методики розробки ефективного бренду як засобу забезпечення конкурентоспроможності підприємств.