Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку
Permanent URI for this communityhttps://ena.lpnu.ua/handle/ntb/2096
Browse
Search Results
Item Чинники формування сприятливого інноваційного середовища для розвитку промислового потенціалу України(Видавництво Львівської політехніки, 2017-03-28) Станасюк, Н. С.; Stanasyuk, N. S.; Національний університет “Львівська політехніка”; Lviv Polytechnic National UniversityПроаналізовано зміну позицій України у міжнародних рейтингах за основними інноваційними індикаторами та визначено фактори-стимулятори інноваційного розвитку промислового потенціалу. Запропоновано систему показників оцінювання факторів формування інноваційного середовища за такими індикаторами: розвиток наукового потенціалу; розвиток освітнього потенціалу; розвиток споживчого потенціалу; макроекономічна стабільність; розвиток бізнес-середовища; інвестиційна активність; розвиток ринку праці; розвиток інфраструктури; демографічна ситуація; екологічна стабільність. За допомогою економетричного моделювання визначений ступінь впливу факторів на інноваційний розвиток промислового потенціалу.Item Визначення індикаторів оцінювання промислового потенціалу переробної промисловості(Видавництво Львівської політехніки, 2017-03-28) Станасюк, Н. С.; Stanasyuk, N. S.; Національний університет «Львівська політехніка»; Lviv Polytechnic National UniversityУ статті досліджено стан промислового потенціалу переробної промисловості як виду економічної діяльності, який має стратегічне значення в умовах становлення інноваційної моделі розвитку. Визначено компонентну структуру інтегрального індексу, на основі якого проведено оцінювання відтворювального та реалізованого потенціалу переробної промисловості. На основі одержаних результатів зроблено висновок, що для України характерною є зміна традиційної сировинної орієнтації галузевої структури промислового потенціалу в напрямі поступу до розвитку високотехнологічних виробництв, які в майбутньому повинні стати підґрунтям для становлення національної економіки.