Сковорода і Гоголь: феномен «життя–як–дорога» - Карвацька, Г. Ф. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Уперше здійснюється спроба дослідити життєвий та творчий шлях Сковороди і Гоголя через феномен “життя – як – дорога”. Використовується метод сходження від “поверхневих шарів” до того, що становить так і не розгадану таємницю життя Сковороди та Гоголя. Tride is first made to invent the way of life and activity of Skovoroda and Hohol by a fenomen “Life - as way”. Is used a method of that consists of unknown secret of life ot Skovoroda and Hohol.