Сучасні тенденції функціонального впливу ринку цінних паперів (РЦП) на розвиток національної економіки - Легка, В. М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Окреслено основні сучасні тенденції функціонального впливу РЦП на розвиток національних і світової фінансових систем. Акцент зроблено на таких функціях РЦП як : зростання мобільності коштів, включення у фінансові потоки раніше не задіяних грошових ресурсів, розширення фінансових послуг, створення нових джерел фінансування та фінансових інструментів з різними можливостями.

In this paper outlines the general modern tendencies of functional influence market securities into the the development of national and world financial systems. The accent makes in such functions market securities as: increasing mobility costs, including in financial torrentsmoney resources which weren’t use earlier, enlarging financial services, creation new sources of financing and financial instruments with different possibilities.
Keywords: 330.342; 167.1