Методика ідентифікації та верифікації різночасових елементів розпланувально-просторової системи історичного міста (на прикладі міста Белза ) - Бевз, М. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Викладено методичні положення щодо ідентифікації та верифікації історичних розпланувально-просторових систем українських міст. Принципи їх застосування розкриті на прикладі Белза – одного з найстаріших міст західноукраїнського регіону, яке характеризується збереженням кількох різночасових розпланувальних систем.