"Архітектурний міф" і традиції української архітектури - Дида, І. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Виявлено характерні особливості ідеального образу української архітектури - “архітектурного міфу України” - і його значення для збереження та відтворення традиційної української архітектури. The paper deals with the characteristic peculiarities of the ideal image of the Ukrainian architecture - “the architectural myth of Ukraine”, and it’s importance for preservation and reconstruction of the traditional Ukrainian architecture.
Keywords: “архітектурний міф”; традиційної української архітектури; “architectural myth”; traditional Ukrainian architecture