Поняття, зміст і місце принципу змагальності в діяльності адвоката - Римарчук, Р. М.; Римарчук, Г. С.; Rymarchuk, R. M.; Rimarchuk, G. S.; Римарчук, Р. М.; Римарчук, Г. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Стаття присвячена огляду поняття принципу змагальності та доведення як розумного співвідношення змагального початку, рівності сторін і активності суду з метою забезпечення рівності доказових можливостей сторін, що має відповідати тенденціям до соціалізації функцій правосуддя.

The article is devoted to the review of the notion of the principle of adversarialism and the proof of a reasonable relationship between the competition principle, the equality of the parties and the activity of the court in order to ensure equality of evidence of the parties’ capabilities, which should be in line with the tendencies towards the socialization of the functions of justice.

Статья посвящена обзору понятия принципа состязательности и доказывания как разумного соотношения соревновательного начала, равенства сторон и активности суда в целях обеспечения равенства доказательных возможностей сторон, которое должно соответствовать тенденциям к социализации функций правосудия.
Concept, content and place of compatibility in the activities of the lawyer
Понятие, содержание и место принципа состязательности в деятельности адвоката
Keywords: цивільне судочинство; адвокат; судовий захист; судовий розгляд; докази; провадження; правовідносини; позивач; civil proceedings; lawyer; judicial protection; court proceedings; evidence; production; legal relations; plaintiff; гражданское судопроизводство; адвокат; судебная защита; судебное разбирательство; доказательства; производство; правоотношения; истец; 347.965