Можливості однопроменевої та відеополяриметрії кристалів - Шопа, Я. І.; Серкіз, Р. Я.; Боднар, М. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розглядаються принципи реалізації високоточних поляриметричних методик вимірювання основних параметрів природної та індукованої оптичної анізотропії кристалів. Враховано систематичні похибки. Для визначення просторового розподілу параметрів оптичної анізотропії використано ідеополяриметр. The principles for high-accuracy polarimetric methods of measuring the main parameters of natural and induced optical anisotropy of crystals are considered. Systematic errors are taken into account. The image-polarimetry have been used for the measurements of spatial distribution of the optical anisotropy parameters characterizing several single crystals.