Журналістська діяльність Симона Петлюри - Кривизюк, Л. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розкрито діяльність Головного атамана Української Народної Республіки Симона Петлюри – однієї із найсуперечливіших постатей своєї доби. Гармонійне поєднання в його легендарній особі рис політичного діяча, воєначальника, публіциста і редактора. The activity of the Chief Ataman of the People's Republic of Ukraine Symon Petliura - one of the contradictory persons of his times is studied. His personality is shown as a harmonic combination of features of a political figure, military leader, publicist and editor.