Маркетингова діяльність ТОВ "УКРПРОДУКТМІСІЯ-2014" - Ребуха, Роксолана Андріївна; Rebukha, Roksolana Andriivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Маркетингова діяльність підприємства охоплює систему взаємопов’язаних заходів, спрямованих на задоволення потреб споживачів, формування попиту, просування продукції та забезпечення прибутковості бізнесу [1, 2]. Вона охоплює аналіз ринку, визначення цільової аудиторії, розробку комплексу маркетингу, організацію збуту, цінову політику, комунікації з клієнтами та управління брендом [3, 5]. У сучасних умовах конкурентного середовища ефективність маркетингової діяльності відіграє ключову роль у забезпеченні сталого розвитку підприємства. Формування маркетингової стратегії підприємства потребує системного підходу, який поєднує аналіз ринкової ситуації, поведінки споживачів та конкурентного середовища із застосуванням сучасних інструментів управління, цифрових технологій та інновацій [4]. Особливо актуальним є гнучке реагування на зміни попиту, тенденції у споживчих перевагах і розвиток онлайн-каналів просування продукції. Об’єктом дослідження бакалаврської кваліфікаційної роботи є маркетингова діяльність ТОВ «Укрпродуктмісія-2014». Предмет дослідження – теоретичні та прикладні аспекти організації маркетингової діяльності підприємства у сфері виробництва та реалізації кондитерських виробів. Мета роботи – обґрунтування напрямів вдосконалення маркетингової діяльності ТОВ «Укрпродуктмісія-2014» на основі аналізу його поточного функціонування та ринкового середовища. Результати дослідження. У першому розділі розглянуто теоретичні основи маркетингової політики підприємства, розкрито сутність і функції маркетингу, принципи його формування та завдання в умовах сучасної 5 економіки. Окреслено ключові складові маркетингового комплексу (4P) та їх взаємозв’язок з досягненням стратегічних цілей бізнесу. У другому розділі проаналізовано ситуацію на ринку кондитерських виробів України, досліджено конкурентне середовище та тенденції попиту. Проведено комплексну оцінку фінансової, маркетингової, збутової та цінової політики ТОВ «Укрпродуктмісія-2014». Виявлено, що, попри позитивну динаміку зростання, підприємство потребує вдосконалення у сфері роботи з клієнтами, позиціонування продукції та управління каналами збуту. У третьому розділі запропоновано практичні заходи щодо покращення маркетингової діяльності підприємства. Зокрема, передбачено активніше використання цифрового маркетингу, розвиток програм лояльності, вдосконалення механізмів комунікації зі споживачами та розширення асортименту відповідно до актуальних запитів ринку. Реалізація рекомендацій сприятиме зміцненню ринкових позицій ТОВ «Укрпродуктмісія-2014», підвищенню ефективності маркетингової діяльності.

The marketing activities of an enterprise encompass a system of interrelated measures aimed at meeting consumer needs, generating demand, promoting products, and ensuring business profitability [1, 2]. These activities include market analysis, identification of target audiences, development of the marketing mix, organization of distribution, pricing policy, customer communication, and brand management [3, 5]. In today’s competitive environment, the effectiveness of marketing plays a crucial role in ensuring the sustainable development of an enterprise. The formation of a company’s marketing strategy requires a systematic approach that combines the analysis of market conditions, consumer behavior, and the competitive landscape with the use of modern management tools, digital technologies, and innovations [4]. Of particular importance is the ability to respond flexibly to changes in demand, trends in consumer preferences, and the growth of online product promotion channels. The object of research in this bachelor’s qualification paper is the marketing activity of LLC “Ukrproduktmisiya-2014”. The subject of the research is the theoretical and applied aspects of organizing marketing activities in the field of production and sale of confectionery products. The purpose of the study is to substantiate directions for improving the marketing activities of LLC “Ukrproduktmisiya-2014” based on the analysis of its current operations and market environment. Research results. The first chapter examines the theoretical foundations of enterprise marketing policy, revealing the essence and functions of marketing, the principles of its formation, and its objectives in the context of the modern economy. It outlines the key elements of the marketing mix (4P) and their interconnection with achieving the strategic goals of the business. 8 The second chapter provides an analysis of the Ukrainian confectionery market, explores the competitive landscape and demand trends. A comprehensive evaluation of the financial, marketing, sales, and pricing policies of LLC “Ukrproduktmisiya-2014” was conducted. The findings show that, despite a positive growth dynamic, the enterprise requires improvements in customer relations, product positioning, and distribution channel management. The third chapter proposes practical measures to enhance the company’s marketing activities. In particular, it suggests greater use of digital marketing, development of loyalty programs, improvement of customer communication mechanisms, and expansion of the product range in line with current market demands. Implementing these recommendations will help strengthen the market position of LLC “Ukrproduktmisiya-2014” and improve the overall effectiveness of its marketing efforts.
Marketing activities at UKRPRODUKTMISIIa-2014 Ltd
Keywords: 6.075.00.00; маркетингова діяльність; підприємства; ринок; програми лояльності; асортимент; marketing activities; enterprises; market; loyalty programs; assortment. Referenses 1. Melnyk I.V. Efektyvnist marketynhovoi diialnosti pidpryiemstv kondyterskoi promyslovosti. Visnyk sotsialno-ekonomichnykh doslidzhen. 2022. Vyp. 81.S. 98–104. 2. Pavlenko A.F. Marketynh u sferi vyrobnytstva ta realizatsii solodoshchiv: stratehichni oriientyry. Ekonomika i derzhava. 2021. №11. S. 43–46. 3. Reva K.A. Ivasenko O.A. Marketynhovi stratehii v umovakh ekonomichnykh kryz. Tezy 76–i naukovoi konferentsii profesoriv; vykladachiv; naukovykh pratsivnykiv; aspirantiv ta studentiv universytetu (Poltava; 14 travnia – 23 travnia 2024 r.). Poltava : Nats. un-t im. Yuriia Kondratiuka; 2024. T. 1. C. 374–376. 4. Romanenko L.M. Upravlinnia marketynhovoiu diialnistiu v sehmenti kondyterskykh vyrobiv. Ekonomichnyi prostir. 2020. №158. S. 85–89. 9 5. Bochko O.Iu.; Balyk U.O.; Karpii O.P. Doslidzhennia rynku kondyterskykh vyrobiv: vplyv pandemii ta viiny. Aktualni problemy rozvytku ekonomiky rehionu : naukovyi zhurnal. Ivano-Frankivsk : Vyd-vo Prykarpatskoho natsionalnoho universytetu imeni Vasylia Stefanyka; 2022. Vyp. 18. T. 2. C. 264-273