Класифікація пасажирських підвісних канатних доріг та показники їх якості - Байцар, Роман; Рогова, Ірина (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003)
Простежено розвиток пасажирських підвісних канатних доріг та наводиться їх класифікація. Особливо увагу приділено показникам та сукупності властивостей, що визначають якість і економічність канатних доріг для гірськолижних центрів. Рассматривается развитие пассажирских подвесных канатных дорог и приводится их классификация. Особенное внимание уделяется показателям и совокупности свойств, определяющих качество и экономичность канатных дорог для горнолыжных центров. The development of passenger aerial ropeways is esteemed and their classification is resulted. The especial attention is given to indeces and combination of properties, determining quality and profitability of a ropeways for mountain-skiing centers.