Постаті української філософії ХХ століття: В’ячеслав Заїкин у Львівському політехнічному інституті - Кадикало, Андрій; Kadykalo, Andrii (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
У цьому повідомленні автор розглядає життєвий шлях і наукову діяльність українського вченого В’ячеслава Заїкина. Він багато років жив і писав за межами України. В'ячеслав Заїкин ‒ важлива постать ХХ століття для історії української філософії. Автор аналізує працю В'ячеслава Заїкина про систематизацію історії української філософії. Ця спроба українського дослідника була першою серед українських учених, які досліджували історію української філософії.

In this report, the author considers the life and academic activity of Ukrainian scholar Vyacheslav Zaikyn. He lived and wrote for many years from the outer border of his country. Vyacheslav Zaikyn is an important scholar for the history of Ukrainian philosophy. The author analyzes Vyacheslav Zaikyn’s work on the systematization of the history of Ukrainian philosophy. This attempt of the Ukrainian scholar was the very first one among Ukrainian scholars, who investigated the history of Ukrainian philosophy.
Figures of Ukrainian Philosophy of the XX Century: Vyacheslav Zaikyn at the Lviv Polytechnic Institute.
Keywords: Вячеслав Заїкин; історія України; історія української філософії; православна філософія; Vyacheslav Zaikyn; history of Ukraine; history of Ukrainian philosophy; orthodox philosophy; 141; 165.6/.8