Проєкт архітектури культурного центру по вул. Садовій у м. Чернівці - Аврам, Олександра Петрівна; Avram, Oleksandra Petrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Метою цієї роботи є створення архітектурного проєкту культурного центру, що розташовуватиметься на вулиці Садовій в місті Чернівці. Проєкт має на меті створення умов для функціонування інноваційного простору, який поєднує в собі роботу культурного центру, офісних приміщень для спільної роботи, а також зон для дозвілля та відпочинку. Особливу увагу приділено архітектурному проектуванню, яке забезпечує функціональність, гнучкість простору, гармонію між архітектурою та навколишнім середовищем, а також комфортність для відвідувачів та користувачів. Культурний центр включає зони для виставок, навчання, проводження різного формату заходів та майстер-класів, що дозволяє підтримувати різноманітні культурні ініціативи в місті. Коворкінг-простір забезпечує можливості для творчих та підприємницьких груп, що стимулює розвиток інтелектуальної та креативної діяльності. Під час розробки проекту було враховано архітектурно-планувальні особливості, природно-кліматичні умови, дизайн, вимоги до інфраструктури та технологічні аспекти будівництва і експлуатації. Проект також розглядає екологічні аспекти та способи інтеграції культурного центру в міський ландшафт.

The aim of this work is to develop an architectural project for a cultural center located on Sadova Street in the city of Chernivtsi. The project envisions the creation of an innovative space that combines the functions of a cultural center, co-working offices, and leisure areas. Special attention is paid to architectural design that ensures functionality, spatial flexibility, harmony with the surrounding environment, and comfort for visitors and users. The cultural center includes areas for exhibitions, educational activities, events of various formats, and workshops, which support a wide range of cultural initiatives in the city. The co-working space provides opportunities for creative and entrepreneurial groups, fostering intellectual and creative development. In the design process, architectural and planning features, natural and climatic conditions, design principles, infrastructure requirements, and technological aspects of construction and operation were taken into account. The project also addresses environmental considerations and explores ways of integrating the cultural center into the urban landscape.
Project of a cultural center on Sadova Street in Chernivtsi
Keywords: 6.191.00.00; багатофункціональний культурний центр; коворкінг; архітектурно-планувальні особливості; інфраструктура; Чернівці; культурні ініціативи; гнучкий простір; міське середовище; multifunctional cultural center; co-working; architectural planning; infrastructure; Chernivtsi; cultural initiatives; flexible space; urban environment