Управління процесами у розподілених проєктних командах - Васьків, Роман; Веретеннікова, Наталія (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
У роботі досліджено підходи до управління процесами координації та розподілу завдань у розподілених проєктних командах в ІТ-галузі, які працюють у географічно розосереджених Agile середовищах. Основну увагу приділено розробленню моделі відбору членів команди, яка враховує досвід, продуктивність і географічне розташування членів розподілених команд для ефективного виконання завдань. Запропонована функціональна модель надає можливість враховувати основні фактори та залежності, що впливають на процес прийняття рішень у розподілених командах, зокрема функціональність, часову доступність і географічну відповідність. Це сприяє мінімізації ризиків і підвищенню ефективності управління проєктами, що особливо важливо в умовах швидко змінюваного ІТ-ринку. Проаналізовано обмеження моделі та запропоновано шляхи подальших розвідок. The paper examines approaches to managing the processes of coordination and distribution of tasks in distributed project teams in the IT industry, which work in geographically dispersed Agile environments. The focus is on developing a team member selection model that considers the experience, performance, and geographic location of members of distributed teams for effective task performance. The proposed functional model makes it possible to take into account the main factors and dependencies affecting the decision-making process in distributed teams, in particular functionality, time availability and geographical compatibility. This helps to minimize risks and increase the efficiency of project management, which is especially important in the rapidly changing IT market. The limitations of the model are analyzed and ways of further exploration are suggested.
Process management in distributed project teams
Keywords: розподілені проєктні команди, Agile, розподілена розроблення програмного забезпечення, управління проєктними процесами; distributed project teams, Agile, distributed software development, project process management; 005.8:004.7