Сканувальний оптичний мікроскоп на базі електронно-променевої трубки для кріобіології та нанотехнологій - Педан, А. Д.; Любинецька, Б. І.; Шклярський, В. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто проблеми сканувальної оптичної мікроскопії, пов’язані з впливом на досліджуваний препарат низьких температур. Запропоновано схему оптичного каналу із запобіганням конденсації атмосферної вологи. Розроблено охолоджувач препарату на елементах Пельтьє з регульованою температурою до –100˚С та перенесенням тепла тепловою трубою. It is considered problems of scanning optical microscopy connected with influence on a researched preparation of low temperatures. The circuit of the optical channel with courtesy of condensation of an atmospheric moisture is offered. The cooler of a preparation on Pelties’ elements with adjustable temperature up to –100˚С and carry of heat by a thermal pipe is developed.