Сервіс-орієнтована електронна бібліотека в рамках концепції Semantic Web - Новицький, О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Наведено інформацію про побудову сервіс-орієнтованої бібліотеки. Взаємодії сервісів - це динамічний процес і для проведення аналізу цієї дії необхідна формалізація. Ми використовували дескриптивну логіку для опису цього процесу. Також було виділено базові сервіси електронної бібліотеки, на основі яких можливо компонувати веб-сервіси і подання цього процесу на OWL-S. Такий підхід обґрунтований у рамках технології Semantic Web, що дасть змогу втілити всі переваги цієї технології. Article is given contains the information on construction service-oriented digital library. Interactions of services it is dynamic process and formalisation is necessary for carrying out of the analysis of this action. We used the description logic for the description of this process. Also base services of digital library on which basis to be spent a composition a web of services c by use of the received results and representation of this process on OWL-S have been allocated. Such approach is proved within the framework of technology Semantic Web what to allow to embody all advantages of this technology.