Еталонно-залежне розпізнавання символів у промислових системах машинного зору - Олещук, О. В.; Попель, О. Є.; Защолкін, К. В. (Національний університет "Львівська політехніка", 2009)
Розглядаються проблеми розпізнавання текстової інформації в промислових системах машинного зору. Пропонується метод розпізнавання, об'єднуючий етап безпосереднього розпізнавання з попередньою обробкою зображень. Оцінено швидкодію стандартного підходу розпізнавання і методу еталонно-залежного розпізнавання. Запропоновані конкретні параметри для ідентифікації символів у предметній області, пов'язаній з розпізнаванням номерів залізничних вагонів. Problems of recognition of the text information in industrial systems of computer vision are considered. The method of recognition joining a stage of direct recognition with preprocessing of images is offered. The estimation is given speed of the standard approach to recognition and a method of standard-dependent recognition. Concrete parameters to identification of symbols in the data domain connected to recognition of numbers of railway cars are offered.
Keywords: обробка зображень; розпізнавання символів; машинний зір; image pricessing; character recognition; computer vision