Міцність приопорних ділянок позацентрово стиснутих або розтягнутих прогінних елементів - Дорофєєв, В. С.; Карпюк, В. М.; Петров, М. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Наведені експериментальні дані про механізм та можливі схеми руйнування приопорних ділянок позацентрово стиснутих або розтягнутих залізобетонних балок, їхню несучу здатність та деформаційну модель для відтворення напружено-деформованого стану, результати вдосконаленого інженерного розрахунку їхньої міцності. The experimental data on the mechanism and possible forms of destruction pryopornyh areas eccentrically compressed or stretched concrete beams, their bearing capacity and deformation model to reproduce the stress strain condition, results of improved engineering calculation of their strength.
Keywords: позацентровий; балка; несуча здатність; деформаційна модель; eccentrically; beams; bearing capacity; deformation model