Three-dimensional rotating viscous flow past a permeable stretching/shrinking sheet with convective boundary condition - Хафідзуддін, М. Е. Х.; Аріфін, Н. М.; Назар, Р. М.; Поп, І.; Hafidzuddin, M. E. H.; Arifin, N. M.; Nazar, R. M.; Pop, I. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
У цій статті представлено дослідження тривимірного обертового потоку граничного шару, яка наближається до поверхні, що розтягується або стискається, за конвективних граничних умов. Це дослідження розширює сферу роботи попередніх дослідників, щоб охопити ширші сценарії, включаючи ситуації, які пов’язані з перенесенням маси (всмоктуванням) на стінці, числом Біо та випадками стягування поверхні. Виявлено, що збільшення параметрів всмоктування та обертання призводить до помітного зростання як локальних коефіцієнтів поверхневого тертя, так і локального числа Нуссельта, а розв’язки основних звичайних диференціальних рівнянь мають подвійну природу, що включає як верхню, так і нижню гілки розв’язку в межах певного діапазону визначальних параметрів.

The study of three-dimensional rotating boundary layer flow approaching a stretching or shrinking surface under convective boundary conditions is presented in this paper. This study expands the scope of previous researchers' work to encompass broader scenarios, including situations involving mass transfer (suction) on the wall, the Biot number and cases featuring a shrinking surface. It is found that the increase of suction and rotating parameters leads to a noticeable rise in both the local skin friction coefficients and the local Nusselt number, and the solutions to the governing ordinary differential equations exhibit a dual-branch nature, comprising both upper and lower branch solutions, within a specific range of the governing parameters.
Тривимірне обертове в’язке обтікання проникного листа, що розтягується/стискається, з конвективною граничною умовою
Keywords: тривимірний потік; обертовий потік; конвективна гранична умова; лист; що розтягується/стискається; подвійні рішення; three-dimensional flow; rotating flow; convective boundary condition; stretching/shrinking sheet; dual solutions