Антонімія в українській термінології лісівництва - Бурковська, Олена (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
У статті простежено вияв в українській термінології лісівництва системного явища антонімії. Скласифіковано українські терміни-антоніми лісівництва за двома критеріями: семантичним і формально-структурним. За семантичним показником виокремлено контрадикторні, комплементарні, контрарні й векторні антонімні пари. За формально-структурною організованістю заналізовано однокомпонентні й багатокомпонентні терміни-антоніми лісівництва.

The article traces the manifestations of the systematic phenomena of antonymy in the Ukrainian forestry terminology. It offers a classification of Ukrainian antonymic forestry terms in accordance with two criteria: semantic and formal-structural. In terms of semantics, we distinguished contradictory, complementary, contrary, and vector antonymic pairs. Meanwhile, in terms of formal-structural organization, we analysed one-component and multicomponent antonymic forestry terms.
Keywords: українська мова; лісівництво; термін; термінологія лісівництва; лексико-семантичні відношення; системні явища; антонімія; Ukrainian language; forestry; term; forestry terminology; lexical and semantic relations; systematic phenomena; antonymy; 811.161.2’373.46; 62