Неурядові релігійні (католицькі) організації та їх вплив на міжнародні політичні процеси - Пасічний, Роман (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Проаналізовано чинники впливу неурядових організацій у трансформаційному контексті розвитку сучасної системи міжнародних відносин. Показана ефективність їхнього безпосереднього впливу на складні процеси демократизації суспільств, що свідчить про перспективи подальшого зміцнення їх ролі у формуванні нової архітектури світового порядку. The article explores the influence of NGOs in the transformational context of contemporary system of international relations. In addition to that, it shows the efficiency of NGOs’ direct impact on the complex democratization processes in societies, while indicating the prospects for further strengthening of their role in the formation of a new architecture of global governance.
Non-governmental religious (catholic) organization and their impact on international political process
Keywords: неурядова організація; міжурядова організація; новий транснаціональний актор; світ-система; громадська дипломатія; конфлікт; криза; громадянське суспільство; країни перехідного періоду; non-governmental organization; intergovernmental organization; new transnational actor; world-system; public diplomacy; conflict; crisis; civil society; countries in transition