Реконструкція турбоагрегату К-50-90 ЛМЗ для роботи в режимі синхронного компенсатора - Мосендз, Максим Павлович; Mosendz, Maksym Pavlovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2022)
Дана бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена реконструкції турбоагрегату К-50-90 ЛМЗ для роботи в режимі синхронного компенсатора. У роботі проводиться реконструкція турбоагрегату К-50-90 ЛМЗ для роботи в режимі синхронного компенсатора. Робота турбіни в моторному режимі при змінному графіку навантажень дозволили зробити висновок, що резервування турбоагрегата за рахунок переводу турбіни в безпаровий режим, з використанням генератора як синхронного компенсатора є кращим з точки зору надійності в порівнянні з пуско-зупинним режимом. За температурним станом ряду елементів турбіни прискорений пуск з гарячого стану краще запуску за існуючою інструкцією, а також економічно вигідніше. Однак для остаточного вирішення цього питання необхідні спеціальні дослідження з додатковою організацією контролю за тепловим станом окремих елементів турбіни. В розділі охорона праці описано заходи для зменшення і захисту працівників від шкідливого впливу виробничого процесу.

This bachelor's thesis is devoted to the reconstruction of the turbine K-50-90 to work in the mode of synchronous compensator. Reconstruction of the K-50-90 turbine unit for operation in the mode of synchronous compensator is carried out in the work. Operation of the turbine in motor mode with a variable load schedule allowed us to conclude that the redundancy of the turbine by converting the turbine to non-steam mode, using the generator as a synchronous compensator is better in terms of reliability compared to start-stop mode. Оn a temperature condition of a number of elements of the turbine the accelerated start from a hot condition is better than start according to the existing instruction, and also economically more favorable. However, for the final solution of this issue, special studies are needed with additional organization of control over the thermal state of individual elements of the turbine. The section on labor protection describes measures to reduce and protect workers from the harmful effects of the production process.
The reconstruction of the K-50-90 LMZ turbine unit for its operation in the synchronous compensator mode
Keywords: 6.144.00.00