Приймак, М.Дмитроца, Л.Олійник, М.2016-12-192016-12-192016Приймак М. Аналітичні способи задання функцій із змінним періодом та інформаційні технології визначення їх коефіцієнтів Фур’є / М. Приймак, Л. Дмитроца, М. Олійник // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Серія: Комп’ютерні науки та інформаційні технології : збірник наукових праць. – 2016. – № 843. – С. 296–307. – Бібліографія: 11 назв.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/34725Наведено основні здобутки теорії функцій із змінним періодом та виділено задачі їх подальшого вивчення, зокрема задачу “наближення” функцій зі змінним періодом рядами Фур’є та створення відповідних інформаційних технологій їх аналізу. Щоб була можливість перевіряти методи дослідження функції зі змінним періодом, розроблено способи аналітичного задання таких функцій. Записано формули знаходження коефіцієнтів Фур’є та закладено для них основи теорії рядів Фур’є функцій зі змінним періодом. Main achievements of function theory with variable period are described. The tasks aimed at their further study, namely the task of functions with variable period “approximation” Fourier series, and development the appropriate information technologies of their analysis are emphasized. The ways of analytical definition of such functions have been developed to make possible the methods of function with variable period testing. Formulae of finding Fourier coefficients of the function with variable period have been written and the principles of Fourier series theory have been established.uaзмінний періодфункція зі змінним періодомкоефіцієнти Фур’є функції зі змінним періодомряд Фур’є функції зі змінним періодомінформаційні технології аналізу функцій зі змінним періодомvariable periodfunction with variable periodFourier coefficients of the function with variable periodFourier series of the function with variable periodinformation technologies of functions with variable period investigationАналітичні способи задання функцій із змінним періодом та інформаційні технології визначення їх коефіцієнтів Фур’єArticle