Оптимізація обчислення параметрів напруженого стану в контакті двох тіл подвійної кривини - Римар, О. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Проаналізовано напружений стан у точках площини z = 0 та поверхні контакту двох тіл подвійної кривини для нового розв’язання просторової задачі. Складено програми для оптимізації обчислення головних та еквівалентних напружень за теоріями міцності та виконано такі обчислення для точок площини z = 0 у повному діапазоні значень ексцентриситету еліпса поверхні контакту. The analysis of the accomplishment of the sibelborder conditions by means of two solutions the task of the elasticity theory about the contact of two bodies of the double flexure are performed on the basis of the given calculation results. The hypothesis about the determination of the unique solution of the elasticity theory solutions by the minimum of the capacity deformation is formulated on the basis of the received results.