ANN-based short-term wastewater flow prediction for better WWTP control - Plonka, Leslaw; Miksch, Korneliusz (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2010)
This paper presents an approach to predict the amount of the wastewater which enters wastewater treatment plant, using artificial neural network. The method presented can be used to give short-term predictions of wastewater inflow-rate. The described neural network model uses a very tiny set of data commonly collected by WWTP control systems. В роботі розглянуто підхід до прогнозування кількості стічних вод, що надходять на перероблення з використанням штучної нейронної мережі. Запропонований метод може знайти використання для короткотермінового прогнозу швидкості притоку. Показано, що вказана нейронна мережа потребує невеликої кількості даних, зазвичай зібраних WWTP контрольною системою.
Короткотерміновий прогноз на основі штучної нейронної мережі для WWTP контролю за стічними водами
Keywords: neural network; wastewater load; flow prediction; WWTP control; нейронна мережа; завантаження стічних вод; WWTP контроль