Максимів, Н. Л.Хлібишин, З. Я.2013-10-092013-10-092010Максимів Н. Л. Математична модель процесу окиснення дріжджів за акустичною кавітацією у водному розчині глюкози / Н. Л. Максимів, З. Я. Хлібишин // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2010. – № 677 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 167–170. – Бібліографія: 7 назв.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/21151Досліджено окиснення дріжджів у водному розчині глюкози під впливом акустичної кавітації. Процес окиснення відбувається відповідно до кінетичного рівняння другого порядку і глюкоза інгібує радикально-ланцюговий процес. Створена математична модель дає змогу розрахувати зміну в часі концентрації дріжджів і глюкози в дисперсії.The process of oxidation of yeast under acoustic cavitation in water solution of glucose has been invertigated. The process of oxidation proceeds according to the kinetic equation of second order and glucose inhibits the radical chain oxidation. Mathematical model of change of oncentration microorganisms and glucose in dispersion on time has been created.uaМатематична модель процесу окиснення дріжджів за акустичною кавітацією у водному розчині глюкозиArticle