Пошук образів за їх інваріантними та параметричними ознаками - Мельник, Р. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Наведена методика отримання розподілених інваріантних та параметричних властивостей образів під час фрагментації об’єму інтенсивності зображення. Показано застосування отриманих результатів у разі пошуку зображень за вмістом. Аn extraction method of distributed invariant and parametric features of patterns based on the image intensity volume fragmentation is presented.
Keywords: зображення; образ; простір інтенсивності; об’єм інтенсивності; фрагментація; розподілені інваріантні ознаки; розподілені параметричні ознаки; image; pattern; intensity space; intensity volume; fragmentation; distributed invariant features; distributed parametric features