European option pricing under model involving slow growth volatility with jump - Аатіф, Е.; Ель Муатасім, А.; Aatif, E.; El Mouatasim, A. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
У статті запропоновано нову модель для створення числового дослідження, яке пов’язане з проблемою ціноутворення європейських опціонів, де ціни активів можна описати стохастичним рівнянням із розривним шляхом (модель повільного зростання волатильності зі стрибком SGVJ), яка використовує нестандартну волатильність. Особливу увагу приділено характеристикам запропонованої моделі, що полягають в її нестандартній волатильності, яка визначається параметрами α та β. Математичне моделювання за наявності стрибка показує, що потрібно вдатися до виродженого інтегро-диференціального рівняння з частинними похідними (PIDE), розв’язок якого дає ціну європейського опціону як функцію часу, ціну базового активу та миттєву волатильність. Однак, загалом, точного або замкненого розв’язку цієї задачі немає. З цієї причини апроксимовано його за допомогою методу скінченних різниць. Накінець, наведено деякі чисельні результати та результати порівняння з деякими відомими в літературі класичними моделями.

In this paper, we suggest a new model for establishing a numerical study related to a European options pricing problem where assets' prices can be described by a stochastic equation with a discontinuous sample path (Slow Growth Volatility with Jump SGVJ model) which uses a non-standard volatility. A special attention is given to characteristics of the proposed model represented by its non-standard volatility defined by the parameters α and β. The mathematical modeling in the presence of jump shows that one has to resort to a degenerate partial integro-differential equation (PIDE) which the resolution of this one gives a price of the European option as a function of time, price of the underlying asset and the instantaneous volatility. However, in general, an exact or closed solution to this problem is not available. For this reason we approximate it using a finite difference method. At the end of the paper, we present some numerical and comparison results with some classical models known in the literature.
Ціноутворення європейських опціонів за моделлю, яка включає волатильність повільного зростання зі стрибком
Keywords: метод скінченних різниць; стрибкоподібно-дифузійні процеси; ціноутворення опціонів; інтегро-диференціальне рівняння в частинних похідних; посмішка волатильності; finite difference method; jump-diffusion processes; option pricing; partial integro-differential equation; volatility smile