Структура організованої злочинності у сфері економіки - Коміссарчук, Ю. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
В статті на основі аналізу формується поняття економічного злочину, висвітлюється структура економічної злочинності методом застосування функціонального та організаційного підходів. Злочинність в економічній сфері класифікується за стадіями обігу капіталу: грошовою, продуктивною, товарною. Розкривається сутність економічного закону спеціалізації і кооперування праці у злочинному середовищі та поняття організованої злочинності та її відмінність від групової. This article covers the concept and the structure of economic crime by means of functional and organic approaches. Classification of economic crime is carried out in terms of stages of capital turnover (monetary, production, commodity). The concept of organized crime and it’s distination from group crime is discussed by means of interpretation of economic law of labour specialization and cooperation.