Fabrication of Activated Carbon/Chitosan Hybrid Material for Adsorptive Removal of Pb (II) - Perera, Rajith A.; Perera, Ruwan T.; Rajapakse, Chandima. S. K. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
У цьому дослідженні синтезовано новий, економічно ефективний та екологічно чистий гібридний матеріал на основі активованого вугілля/хітозану через поєднання поверхневих властивостей активованого вугілля, отриманого з рисового лушпиння, та хітозану, вилученого з панцирів креветок "Чорний тигр", з метою отримання високофункціоналізованого пористого матеріалу з підвищеною адсорбційною здатністю до адсорбції Pb (II) для очищення води.

In this study, a novel, cost-effective and environmentally friendly activated carbon/chitosan hybrid material (ACCHM) was synthesized by incorporating surface properties of both the activated carbon derived from rice husk and chitosan extracted from “Black Tiger” shrimp shells to generate a highly functionalized porous material with enhanced Pb (II) adsorption capacity for water purification.
Виготовлення гібридного матеріалу на основі активованого вугілля/хітозану для адсорбційного вилучення Pb (II)
Keywords: активоване вугілля; адсорбційне вилучення; біомаса; хітозан; плюмбум; пористий матеріал; activated carbon; adsorptive removal; biomass; chitosan; lead; porous material