Оптимізація надання обчислювальних ресурсів при вирішенні задач паралельної обробки даних - Шевченко, С. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
Розглядаються задачі паралельної обробки даних, які вирішуються в середовищі віртуальних обчислювальних машин, що надаються провайдерами хмарних технологій. Враховуючи вимоги користувачів щодо продуктивності, вартості, тривалості, а також надійності використання відповідних ресурсів можна розглянути задачу оптимізації кількості машин з розподілом задач, передачі обсягів обробки по каналам зв’язку, узгодження рішень.
Keywords: паралельна обробка; хмарні технології; віртуальні обчислювальні машини; оптимізація обчислень; 004.272.26; 004.272.34; 519.876.5