Аналіз теоретичних і експериментальних досліджень залізобетонних коротких консолей - Максимович, С. Б.; Демчина, Б. Г.; Максимович, Б. Ю. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2011)
Проаналізовано теоретичні і експериментальні дослідження залізобетонних коротких консолей вітчизняних і закордонних авторів. На основі проведеного аналізу запропоновано для розрахунків коротких консолей використовувати параметр V = Mu,test /Mu, який найточніше характеризує їх несучу здатність. Theoretical and experimental studies of short reinforced concrete corbels conducted by home and foreign researchers have been analyzed. Based on the analysis, for designing short consoles it was proposed to use the parameter V = Mu,test /Mu which most precisely characterizes their bearing capacity.
Keywords: залізобетонні короткі консолі; поперечна арматура; види руйнування; short reinforced concrete corbels; transverse reinforcement; types of destruction