Сутність компетенцій та фактори їх формування у працівників підприємств - Михайляк, Г. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто підходи вітчизняних та зарубіжних науковців щодо трактування термінів “компетентність” і “компетенція” та узагальнено їх. Окрім того, наведено власне трактування термінів “компетентність” і “компетенція” працівників промислових підприємств, а також сформовано основні групи чинників, завдяки яким можна здобути та удосконалити набір відповідних компетенцій. In this article points of view of domestic and foreign research workers to interpretation of term “competence” are considered and generalized. Besides, given own interpretation of terms “competence” of employees of the industrial enterprises and also are formed the major groups of factors that can help acquire and improve a set of relevant competencies.
Essence of the competence and factors their forming for the employees of the enterprise
Keywords: компетенція; кваліфікація; фактори удосконалення компетенцій; competence; qualification; the factors of improving the competence