Символічна природа естетичного вираження - Головей, В. Ю. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Розкрито специфіку символічної функції свідомості, досліджено естетичний аспект символізації як універсального способу репрезентації духовного у формах культури. Обгрунтовано положення про те, що природа естетичного вираження іманентна символічній структурі. The author uncovers the specifics of symbolic function of consciousness, investigates the esthetical aspect of symbolization as universal way of representation of spirit in the cultural forms. She arguments the thesis, that the nature of aesthetic expression is immanent to the symbolic structure.