Дизайн інтерʼєру музею «Львівської політехніки», вул. С. Бандери, 12 - Петручок, Ангеліна Віталіївна; Petruchok, Anhelina Vitaliivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська робота на тему «Дизайн інтер’єру музею “Львівської політехніки”» присвячена створенню сучасного музейного простору в історичній будівлі, що є об’єктом культурної спадщини. Основна ідея проєкту — збереження автентичної архітектурної цінності приміщення з одночасним осучасненням інтер’єру відповідно до потреб. У першому розділі проаналізовано вітчизняні та зарубіжні музеї, розташовані в історичних будівлях, із метою виявлення актуальних підходів до адаптації таких об’єктів. Другий розділ присвячено нормативним вимогам до формування інтер’єру музею, особливостям експозиційного освітлення, зберігання експонатів та зонування простору. У третьому розділі представлено авторське рішення інтер’єру музею з інтеграцією трансформованих меблів, сучасних експозиційних засобів та збереженням елементів історичного декору. Четвертий розділ містить кошторис реалізації проєкту та економічне обґрунтування.

The bachelor’s thesis titled “Interior Design of the Lviv Polytechnic Museum” focuses on creating a contemporary museum space within a historical building that holds cultural heritage status. The project’s core idea is to preserve the authentic architectural value of the space while modernizing the interior in accordance with student needs and principles of universal design. The first chapter analyzes national and international examples of museums located in heritage buildings to identify relevant approaches to adapting such spaces. The second chapter examines regulatory requirements for museum interiors, including aspects of spatial organization, storage, zoning, and exhibition lighting. The third chapter presents an original interior design solution integrating transformable furniture, modern display elements, and the preservation of historical decor. The fourth chapter includes a cost estimate and economic justification for the project
Interior design of the Lviv Polytechnic Museum, 12 S. Bandery St.
Keywords: 6.022.03.03; музей; інтер’єр; історична будівля; дизайн; Львівська політехніка; універсальний дизайн; культурна спадщина; museum; interior design; historical building; Lviv Polytechnic; universal design; cultural heritage