Елементи архітектурно-археологічних памяток в дизайні міського середовища - Сафонова, Тетяна (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
У статті розглядається дослідження взаємозалежності архітектурної археології з проектуванням громадських будівель, які включають в себе всі сучасні потреби. Альтернативний метод утримання відображається архітектурно археологічною пам'яткою в містобудівному проектуванні. Важливим є пояснення варіантів вирішення проблеми в проектуванні сучасних будинків на історичній території. Найкращі стандарти є наведені та проаналізовані із представлення та впровадження архітектурно археологічної пам'ятки в містобудівне проектування. The article examines the research of the interdependence of architectural archaeology with the design of public buildings which include all modern amenities. The alternative method of maintenance is reflected architectonically archaeological monument in an urbanism design. Explaining variants of decision of problem in design of modern building on the historical territory. The best standards are resulted and analyzed from introduction and maintenance architectonically archaeological monument in an urbanism design.
The influence of architectural and archeological sites in urban design
Keywords: археологічна архітектура; громадські будівлі; історичні території; аrcheological architecture; public buildings; historical territories