Researches and comparison of tensions in evolvent and sinusoidal gears - Gaizka, Olazar (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Наведено результати досліджень евольвентних і синусоїдальних зубчастих коліс. Доведено переваги синусоїдального зачеплення, яке характеризується значно меншими напруженнями згину внаслідок плавної перехідної поверхні в основі зубців і кращими умовами контакту в зачепленні, що дає змогу зменшити рівень шуму і підвищити довговічність синусоїдальних передач. Researches with different types of gears, shows that with the use of the Sinusoidal profile are achieved smaller stresses in the back and front part of the cog, so with this profile the transmission is smoother, achieving a considerable reduction of noise, a more accurate gearing and a higher resitance to failures with a longer working life.