До питання про опрацювання часових рядів довготривалих безперервних GNSS-спостережень - Терещук, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Аналізуються часові ряди координат GNSS-cтанцій і способи визначення швидкості їх руху. За умови відсутності яких-небудь сторонніх впливів ця швидкість являє собою рух геологічної структури. Розглянуто деякі ефекти, які порушують поставлену умову. Анализируются временные ряды координат GNSS-cтанций и способы определения скорости их движения. При условии отсутствия каких-либо посторонних воздействий эта скорость представляет собой движение геологической структуры. Рассмотрены некоторые эффекты, которые нарушают поставленное условие. Are analyzed time series of coordinates GNSS of stations and ways of definition of velority of their movement. Under condition of absence of any extraneous influences, this velotity represents movement of geological structure. Some effects which break the laid down condition are considered.
Keywords: GNSS-спостереження; часові ряди; перманентні станції