Нечітка кластеризація в задачах мінімізації фізичних ресурсів проектування - Мельник, Р. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Розглянуто застосування методу нечіткої кластеризації до розв'язання різних задач: проектування топології НВІС, декомпозиції логічних функцій, та декомпозицій образів для системи розпізнавання. Застосування методу призначене для мінімізації таких фізичних ресурсів, як розміри і матеріали проектованих об'єктів, а також їх часових характеристик. The fuzzy clusters forming approach to solve the problems of VLSI topology design, minimization of VLSI logical functions and decomposition for the pattern recognition systems is considered. The approach could minimize such the design resources as dimensions, materials of designed objects as well as their time characteristics.