Кічура, Д. Б.Субтельний, Р. О.Дзіняк, Б. О.Kichura, D. B.Subtelnyi, R. O.Dzinyak, B. O.2024-01-222024-01-222020-02-212020-02-21Кічура Д. Б. Одержання фенольних сполук з вторинних продуктів виноробства / Д. Б. Кічура, Р. О. Субтельний, Б. О. Дзіняк // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2022. — Том 5. — № 1. — С. 88–95.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/60917Досліджено процес вилучення фенольних сполук з різних сортів винограду із використанням екстрагентів різної концентраційної міцності. Показано можливість застосування вичавок різних сортів винограду для одержання фенольних сполук, що мають біологічну цінність. Відходи виноградарства, придатні для подальшого використання з метою вилучення цінних фенольних антиоксидантних біологічноактивних речовин, за належного застосуванні підвищуватимуть конкурентоспроможність виноробної галузі.The process of extracting phenolic compounds from different varieties of grapes was studied using extractants of different concentration strengths. The possibility of using the pomace of various grape varieties to obtain phenolic compounds with biological value is shown. Viticulture waste, suitable for further use, with the aim of extracting valuable phenolic antioxidant biologically active substances, when properly applied, will increase the competitiveness of the wine industry.88-95ukвиноградфенольні сполукивторинні продуктибіологічноактивні речовинивиноgrapesphenolic compoundsby-productsbiologically active substanceswineОдержання фенольних сполук з вторинних продуктів виноробстваPreparation of phenolic compounds of secondary products of wine productionArticle© Національний університет “Львівська політехніка”, 20228doi.org/10.23939/ctas2022.01.088Kichura D. B. Preparation of phenolic compounds of secondary products of wine production / D. B. Kichura, R. O. Subtelnyi, B. O. Dzinyak // Chemistry, Technology and Application of Substances. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2022. — Vol 5. — No 1. — P. 88–95.