Доцільність вживання термінів «художній метал» та «архітектурні елементи з художнім металом» в українській архітектурній термінології - Базилевич, Вікторія (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
У статті обґрунтовано доцільність вживання до архітектурних функційно-декоративних металевих елементів термінів «художній метал» та «архітектурні елементи з художнім металом». The article lays out the reasons in the use of the terms «Ornamental ironwork» and «Architectural elements of ornamental ironwork» for name to the architectural functional and ornamental metal patterns.
Keywords: українська мова; термінологія; художній метал; архітектура; Ukrainian language; terminology; ironwork; ornamental ironwork; architecture