Розрахунок безвідмовності електромеханічної системи з однократним загальним заміщувальним полегшеним резервуванням - Лозинський, О. Ю.; Щербовських, С. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Стаття присвячена синтезу розширеної однорідної Марковської моделі надійності для електромеханічного об'єкта з однократним загальним полегшеним резервуванням. У статті запропоновані моделі відмов складових елементів, які найбільш прийняті для розв'язання поставленої задачі. Проведено аналіз коректності та адекватності отрманих у статті результатів. This paper is devoted to synthesis of extended homogeneous Markov reliability model for electromechanical item with single whole stand by reduced redundancy. In the paper failure component model is suggested that the most proper for this problem decision. Correctness and adequacy analysis for received model by result comparison with recognized models is given.