Представницька демократія: поняття, ознаки, критерії - Ковальчук, В. Б.; Забокрицький, І. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянуто поняття представницької демократії як сучасної категорії конституційного права. Досліджуються основні ознаки представницької демократії. Виділяються критерії формування, функціонування та контролю за представницьким органом як необхідні складові представницької демократії. Рассматрено понятие представительной демократии как современной категории конституционного права. Исследуются основные признаки представительной демократии. Выделяются критерии формирования, функционирования и контроля за представительным органом как необходимые составляющие представительной демократии. The concept of representative democracy as a modern category of constitutional law is analyzed. Basic features of representative democracy are studied. Criteria for the formation, functioning and control of the representative body as necessary components of representative democracy are determined.
Представительная демократия: понятия, признаки, критерии
Representative democracy: concepts, features and criteria
Keywords: демократія; представницька демократія; ознаки представницької демократії; критерії представницької демократії; демократия; представительная демократия; признаки представительной демократии; критерии представительной демократии; democracy; representative democracy; features of representative democracy; criteria of representative democracy