Концепції мотивування персоналу до формування корпоративної культури на машинобудівному підприємстві - Іваницька, Н. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
На підставі аналізу існуючого стану трудових відносин, які склались на підприємствах машинобудування Львівщини, виділено необхідність зміни відносин між персоналом і керівництвом. Визначено шляхи здійснення управління персоналом з метою покращання відносин у колективі. До того ж на основі японської філософії менеджменту визначено методику стимулювання персоналу до самодисципліни. The article, based on analysis of current state of labour relations which are established in engineering enterprises of Lviv region, highlights the need in change of relations between staff and management. Ways of personnel management to improve relations in the teamare defined. Thus, based on a Japanese management philosophy method of stimulating staff to self-discipline is defined.
Keywords: управління розвитком; мотивація персоналу; стимулювання; корпоративна культура; “кайдзен”; “гемба”; самодисципліна; development management; staff motivation; incentives; corporate culture; gemba; kaizen; self-discipline