Вплив валютно-курсових важелів на динаміку інвестиційних та інноваційних процесів в Україні - Вишатицька, О. Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Проаналізовано ефективність основних важелів валютно-курсової політики, які здатні прямо чи опосередковано впливати на перебіг інвестиційно-інноваційних процесів на сучасному етапі розвитку України, визначено напрями їх вдосконалення. На підставі виконаного аналізу запропоновано кроки, які повинні сприяти посиленню дієвості валютних важелів щодо створення умов для інтенсифікації інвестиційно- інноваційних процесів. The article analyzes the effectiveness of the main levers of monetary and exchange rate policy that can directly or indirectly influence the course of investment and innovation processes at the present stage of Ukraine development, the directions of their improvement. The analysis suggested steps that should help enhance the effectiveness of foreign exchange instruments on creating conditions for intensification of investment and innovation processes.