Цифрове моделювання рельєфу засобами ГІС-технологій для Національного Карпатського заповідника "Соколівські Бескиди" - Кузик, З. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Розглянуто актуальні методи цифрового моделювання рельєфу. за допомогою ГІС-технологій Surfer, Панорама та Mapinfo побудовані векторні та растрові ЦМР для ділянки Національного Карпатського заповідника "Сколівські Бескиди". Дається порівняльний аналіз та практичні рекомендації із застусування. В статье рассмотрено актуальные методы и способы цифрового моделирования рельефа. Построены векторные и растровые ЦМР для участка Национального Карпатского заповедника "Сколевськие Бескиды" с помощью ГИС Surfer,Панорама и Mapinfo. Даны сравнительное описание ЦМР и практическые рекомендации по их применению. Aktuell methods of digital terrain modeling are considered in the article. Vektor and raster digital terrain models for the region of Carpathians “Skolivski Beskydy” are built in the GIS-programs Surfer, Panorama and Mapinfo. There is also done comparative analysis of DTM and practical recommendations concerning its application are given.
Цифровое моделирование рельефа средствами ГИС-технологий для Национального Карпатского заповедника "Сколевськие Бескиды"
Digital terrain modeling by means of GIS technology for the Carpation National Nature Reserve “Skolivski Beskydy”
Keywords: цифрове моделювання рельєфу