Вплив масштабного фактора та співвідношення вологісної і контракційної складових загальної усадки цементно-піщаних розчинів на напружений стан виробів і конструкцій на їх основі - Лівша, Р. Я. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Описана методика вивчення вологісної і контракційної складових загальної усадки цементно-піщаних сумішей з врахуванням фізики процесу тверднення і впливу масштабного фактора на внутрішній напружений стан конструкцій і виробів на їх основі.